Kontakta oss

Besöksadress

Centrumvägen 26
155 80 Nykvarn

Telefon 08-555 010 00

Bygga, bo och miljö

Skiss på Nykvarns nya centrum. Reflex Arkitekter
Skiss på Nykvarns nya centrum. Reflex Arkitekter
Brokvarnsområdet håller på att utvecklas. Fotograf Lennart Hansson
Brokvarnsområdet håller på att utvecklas. Fotograf Lennart Hansson
Sjön Yngern är en av Sveriges renaste sjöar. Fotograf Bengt Jägerskog
Sjön Yngern är en av Sveriges renaste sjöar. Fotograf Bengt Jägerskog

Välkommen till Nykvarns kommuns sidor om bygga, bo och miljö. Här hittar du information om sådant som rör ditt boende.


Här kan du bland annat läsa om vatten och avlopp, bygglov, energi, avfall och brandskydd. Du kan också få information om kommunens miljö- och hälsoskyddsarbete. 

Här finns också information till dig som vill starta en livsmedelsverksamhet eller är intresserad av kommunens planarbete, naturvård eller lantbruk. 

Ska du bygga nytt, ändra eller riva? Då kan du söka olika lov, göra anmälan och följa dina byggärenden via mittbygge.se. 

24 januari 2017

Nu har fastighetsägaren Scandinavian Property Group (SPG) tagit det första spadtaget för kvarter 2 i nya Nykvarns Centrum. Onsdagen den 25 januari påbörjas spontning inför byggnationen av bland annat ett parkeringsgarage.

Läs mer om spontning i centrum
24 januari 2017

Går du eller dina grannar i elbilstankar? Funderar du på var elbilarna ska laddas?

Läs mer om laddplats för elbilar
16 januari 2017

Nykvarns kommundirektör Ola Edström uppmanar alla som har möjlighet, både kommunanställda och andra som arbetar i centrum, att försöka ställa bilen utanför den omedelbara centrumkärnan. Detta så länge p-garaget byggs på lilla centrumparkeringen.

Läs mer om parkeringarna
13 januari 2017

Nykvarns kommun har beviljat Scandinavian Property Group (SPG) bygglov för den andra utvecklingsetappen av Nykvarns nya centrum. Lilla parkeringen mot Centrumvägen och järnvägen stängs nu av för att lämna plats åt ett parkeringsgarage. Det ställs också upp ett antal byggbodar mellan Nykvarnskyrkan och skrädderiet.

Läs mer om etapp 2
10 januari 2017

Under januari månad startar etapp två i omvandlingen av Nykvarns Centrum. Tisdagen den 10 januari påbörjades arbetet med att bygga en tillfällig gångbana vid Nykvarns station.

Läs mer om arbeten på Centrumvägen
10 januari 2017

Från och med 1 januari har Nykvarns kommun tagit över helhetsansvaret gällande renhållning och avfallshantering i kommunen. Efter den nya upphandlingen är det fortfarande Telge Återvinning som har hand om sophämtning och Foria slamsugning, men alla frågor går nu via kommunen istället för entreprenörerna.

Läs mer om avfallshanteringen i Nykvarns kommun
04 januari 2017

Sophämtningsentreprenören kör ut som vanligt på området runt Ekudden idag. På grund av snön räknar man dock med kraftiga förseningar.

Läs mer om försening i sophämtningen
23 december 2016

Under veckorna 50, 51, 52 och 1 görs extra tömningar för att klara av det stora trycket med förpackningar från både julklappar och mat. 

Läs mer om extra tömning
19 december 2016

I helgen fick alla Nykvarnsbor en almanacka utdelad i sin brevlåda med information om kommunens avfallshantering. I almanackan har du matnyttig information om renhållning, miljötips samt kontaktuppgifter om du har frågor om sophämtning eller slamtömning.

Läs mer om almanackan med information om avfallshantering
09 december 2016

Skolbyggnadens fasad är nu klar och lekplatsen på skolgårdssidan är nästan färdigställd. Lekplatsen som sträcker sig från skolgården in i skogen är byggd i olika stationer med varierande aktiviteter.

Läs mer om Furuborgskolan
Gå till nyhetsarkivetlänk till annan webbplats
RSS Icon
Dela sidan

Sidfot med kontaktuppgifter och allmän webbplatsinformation

Kontakta oss

Nykvarns kommun

Telefon: 08-555 010 00

Fax: 08-555 014 99

E-post: kommun@nykvarn.se

Organisationsnummer: 212000-2999

Besöksadress: Centrumvägen 26

Postadress: 155 80 Nykvarn