Kontakta oss

Besöksadress

Centrumvägen 26
155 80 Nykvarn

Telefon 08-555 010 00

Bygga, bo och miljö

Skiss på Nykvarns nya centrum. Reflex Arkitekter
Skiss på Nykvarns nya centrum. Reflex Arkitekter
Brokvarnsområdet håller på att utvecklas. Fotograf Lennart Hansson
Brokvarnsområdet håller på att utvecklas. Fotograf Lennart Hansson
Sjön Yngern är en av Sveriges renaste sjöar. Fotograf Bengt Jägerskog
Sjön Yngern är en av Sveriges renaste sjöar. Fotograf Bengt Jägerskog

Välkommen till Nykvarns kommuns sidor om bygga, bo och miljö. Här hittar du information om sådant som rör ditt boende.

Här kan du bland annat läsa om vatten och avlopp, bygglov, energi, avfall och brandskydd. Du kan också få information om kommunens miljö- och hälsoskyddsarbete. 

Här finns också information till dig som vill starta en livsmedelsverksamhet eller är intresserad av kommunens planarbete, naturvård eller lantbruk. 

Ska du bygga nytt, ändra eller riva? Då kan du söka olika lov, göra anmälan och följa dina byggärenden via mittbygge.se. 

02 september 2016

Fredagen den 14 och lördagen den 15 oktober klockan 10-15 kan du lämna ditt trädgårdsavfall vid gatukontoret på Norra Stationsvägen 24.

Läs mer insamling av trädgårdsavfall
31 augusti 2016

Parameter är det förslag till nytt vattentorn som Nykvarnsborna gillar bäst. På andra plats kommer Kantarell och sist men inte minst Blomma. Det framgår av medborgardialogen som nyligen avslutades.

Läs mer om förslag till vattentorn
22 augusti 2016

Flera Nykvarnsbor har kontaktat kommunen för att informera om att det för närvarande är väldigt lite vatten i Turingeån vid herrgården. Kommunen är medveten om detta och arbetar med att åtgärda problemen.

Läs mer om låg vattennivå i Turingeån
19 augusti 2016

Under 2017 kommer Nykvarns kommun att utöka avfallsservicen till hushållen i kommunen. Det kommer då att bli möjligt att lämna förpackningar och tidningar hemma i sopkärlet istället för att behöva åka till en återvinningsstation. Kommunen håller även på att utreda förutsättningarna för att etablera en återvinningscentral i centrala Nykvarn.

Läs mer om fastighetsnära sopsortering
17 augusti 2016

Nykvarns kommun och Södertälje Sportfiskeklubb inbjuder familjer bosatta i Nykvarns kommun till kräftfiske i kommunens fiskevatten i sjön Yngern. Minst femton pass kommer att lottas ut.

Läs mer kräftfiske i Yngern
08 augusti 2016

Under sommaren och hösten kommer trafiksäkerhetsåtgärder att genomföras på Järnavägen i anslutning till kvarteret Karaffen. Arbetena påbörjas måndagen den 8 augusti med att kommunens entreprenör etablerar sig på Björkestaskolans grusplan.

Läs mer om trafiksäkerhetsåtgärder
28 juli 2016

För att förbättra uthålligheten för den kommunala dricksvattenleveransen i Nykvarn, planerar kommunen att bygga ett cirka 35 meter högt vattentorn. Under perioden 4 juli – 21 augusti pågår en medborgardialog där det finns möjlighet att tycka till om de tre gestaltningsförslagen som har tagits fram av arkitekterna. Dialogen förs digitalt genom en enkätundersökning.

Läs mer om gestaltning av vattentorn
27 juli 2016

I och med den härliga sommarvärmen som lockar många besökare till våra badstränder togs en extra provtagning av badvattnet i Nykvarns kommun under torsdagen den 21 juli 2016.

Läs mer om provtagningen här
26 juli 2016

Under tisdagen den 26 juli kommer Nykvarns Kommun tillsammans med entreprenören Maskinringen att koppla in den nya vattenledningen till Sundsvik.

Läs mer om inkopplingen här
Gå till nyhetsarkivetlänk till annan webbplats
RSS Icon
Dela sidan

Sidfot med kontaktuppgifter och allmän webbplatsinformation

Kontakta oss

Nykvarns kommun

Telefon: 08-555 010 00

Fax: 08-555 014 99

E-post: kommun@nykvarn.se

Organisationsnummer: 212000-2999

Besöksadress: Centrumvägen 26

Postadress: 155 80 Nykvarn