Kontakta oss

Besöksadress

Centrumvägen 24 A
155 80 Nykvarn

Telefon 08-555 010 00

Akuta ärenden när kommunen har stängt
Södertörns larmbord, 08-721 23 13

 

Kul för barn

Här listar vi roliga aktiviteter för barn i Nykvarn!

Med sin livliga fantasi är barn ganska duktiga på att hitta på roliga aktiviteter men här listar vi några favoriter som är härliga att uppleva med hela familjen!

Barn kör liten bil på Lådbilslandet

Lådbilslandet

På Lådbilslandet kan alla barn mellan 3 och 9 år köra bil på riktigt på asfalterade vägar.

Välj mellan bil, buss, eller varför inte en stor långtradare med släp! Vill du ha ett lugnare tempo finns Jordbrukslandet med traktorer och lantbruksmaskiner i miniformat. Här finns även motocrossbana, karusell, hoppborg, minitåg, lekplats med klätterställningar, äventyrsbana, en vattendamm där du kan åka flotte och café med servering.

Läs mer om Lådbilslandet

Korvgrillning vid Jägarskogen

Korvgrillning vid Jägarskogen

Vid Norra Yngern, cirka två km från Nykvarns Centrum, ligger Jägarskogens naturreservat.

I området finns gamla trolska barrnaturskogar som får stå orörda. Underhållna stigar löper igenom hela naturreservatet, så det är god framkomlighet. Ute på udden finner du ett vindskydd och eldstad perfekt för grillning en varm höstdag.

Läs mer om Jägarskogen Öppnas i nytt fönster.


Utflyktskorg med matsäck

Kvarnlötsparken (tillfälligt stängt)

Kvarnlötsparken är en nyöppnad äventyrspark för barn med hinderbanor med olika svårighetsgrader, skattjakt, bondens lekstuga, frågesport över stock och sten och en rolig linbana.

Pannkakslådan - En del av upplevelsen!
Väl på plats hämtar ni en låda som ni fyller med allt ni kan tänkas behöva, kaffe, pannkakssmet, grädde, sylt, dryck, med mera. Pannkakorna steker ni över öppen eld medan barnen leker i parken.

Läs mer om Kvarnlötsparken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ångbåt på Mälaren

Slott & Ånga (Lilla rundturen)

Roliga färdmedel, spännande slott och ljuvliga kakor. Upplev sommarstaden Mariefred, Gripsholms slott och Taxinge slott på en och samma dag. Men ångans hjälp färdas du mellan de två slotten, på land och till sjöss.

Läs mer om Lilla rundturen

Lekplats med rutschkana, sandlåda och bänkar

Besök våra lekplatser

Packa picknickkorgen för en dag med lek och bus. Många av våra lekplatser har något för alla åldrar som till exempel Källparken med utegym och fria gräsytor.

Läs mer om våra lekplatser

Dela sidan