Kontakta oss

Besöksadress

Skälbyvägen 7A
155 80 Nykvarn

Telefon 08-555 010 00

Akuta ärenden när kommunen har stängt
Södertörns larmbord, 08-721 23 13

 

10 tips för ett fint påsklov på hemmaplan

Firar ni påsken hemma i år? Det gör ni helt rätt i! Här kommer 10 påskiga tips för saker att göra på påsklovet.

 1. Fotografera vårtecken. Gå på vårjakt, passar både stora och små.
 2. Ät årets första utomhusglass. Vi håller tummarna för en solig och varm påsklovsvecka.
 3. Ta en cykeltur. Bra för både hälsan och miljön.
 4. Köp påskig takeaway. Flera restauranger har speciella påskmenyer för takeaway. Perfekt i år när vi inte blir så många till påskbordet.
 5. Var med i bibliotekets påsklovsquiz. Mellan den 1 april-11 april är det påsklovsquiz för hela familjen. Gå till https://play.gpsquiz.com/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller skanna QR koden i din mobil. För att starta tipspromenaden behöver du befinna dig i närheten av biblioteket. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 6. Vandra längs Sörmlandsleden och pausa med en påskpicknick! Visst, det är kanske lite kallt. Men som du vet finns det inga dåliga väder, bara dåliga...
 7. Måla ägg.En riktig klassiker som ofta blir roligare än man tror.
 8. Shoppa lokalt. Våra lokala företagare behöver ditt stöd mer än någonsin. Tänk på att alltid hålla avstånd till varandra.
 9. Påsklov på biblioteket. Fritidsfabriken lånar ut roliga pysselpåsar och sällskapsspel.Välj mellan att måla med akvarellfärg, prova på att virka eller pärla en pärlplatta.
 10. Påsklov på Fritidsfabriken. För ungdomar i åldrarna 13-19 arrangerar även Fritidsfabriken aktiviteter under påsklovet:
  Minigolfturnering: Tisdagen den 6/4 ordnar Fritidsfabriken en minigolf-turnering i Folketspark mellan kl. 15-18. Här utser vi Nykvarn bästa minigolfspelare.Ingen föranmälan krävs.
  Påskjakten: Onsdag den 7/4 kl. 15.00 släpper vi lös Påskjakten. Allt du behöver göra är att ladda ner appen What3words (den är gratis). Första koordinaten hittar ni på entrén på Fritidsfabriken kl. 15.00 7/4. För att komma vidare till nästa koordinat måste ni utifrån ledtrådar klura ut de tre rätta orden. Klarar ni av att ta er hela vägen till sista koordinaten så väntar nyckeln till en påskpresent! Denna aktivitet håller på fram till 13/4 och man kan göra det när som helst, när det passar under dessa dagar.
Dela sidan

Sidfot med kontaktuppgifter och allmän webbplatsinformation

Kontakta oss

Nykvarns turistbyrå

Telefon: 08-555 010 00

E-post: kundcenter@nykvarn.se

Besöksadress: Skälbyvägen 7 A