Nyhet 14 mars 2022 17:07

Tävlingsdags för årets skolmatsrätt

Sofie Hanson, måltidschef och kökschef på Furuborgskolan.

Förra året kom Furuborgskolan fyra i tävlingen ”årets skolmatsrätt”. I år siktar de på en första plats med sin härliga hönsfärsburgare.

Äntligen är det dags för den nationella tävlingen ”årets skolmatsrätt” med skolmatsguiden White guide junior. Alla Sveriges skolkök kan skicka in bidrag senast den 1 april och det är just vad Furuborgskolans kök gjort.

Årets bidrag från Furuborgskolan är en härlig hönsfärsburgare med surdegsbröd, klyftpotatis och curryaioli.

Varför väljer ni att göra burgaren på hönsfärs?

- Att vi väljer just hönsfärs och inte exempelvis kyckling, är för att höna har en lägre klimatpåverkan och är också bättre än kyckling ur ett djuretiskt perspektiv då de får leva bättre liv, berättar kommunens måltidschef och Furuborgskolans kökschef Sofie Hansen.

Vinnaren utses först till hösten och går till den skola som skickar in det vinnande recept som är en favorit hos barnen. Receptet ska, förutom att vara favoriträtt vara gott, hållbart och hälsosamt.

Senast uppdaterad: 14 mars 2022 17:07

Dela sidan

På nykvarn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies här.