Nyhet 11 september 2020 14:46

Större ytor på Lillhagaskolan

Från utrymmen anpassade för låg- och mellanstadium. Till högstadieskola med större ytor och plats för tonåringar. Nu byggs delar av Lillhagaskolan om.

I B-huset, en gång byggt för lågstadiet och andra krav på mindre ytor som känns tryggare för små barn, har en smal korridor breddats och fått högre takhöjd. En gemensam entré har ersatt ett antal enskilda dörrar.

– Tidigare var det så trångt att två tonåringar inte kunde mötas i korridoren. Nu har vi fått ljus och rymd. Det blir också utrymme för cafeteria och aktivitetsrum i det huset, förklarar skolans rektor Åsa Godeau.

I byggnaden mittemot, C-huset, byggs just nu nya språksalar. Det arbetet beräknas vara avslutat tills vårterminens start. Samtidigt rustas också skolgården upp.

– Elevrådet och personalen har deltagit i planeringen av skolgården. Det blir både ytor för rörelse – parkour, utegym och bollspel – och för vila med bänkar och en pergola, berättar Åsa Godeau som ser fram emot vardagen i mer ändamålsenliga lokaler:

– Vi får en bättre och tryggare arbetsmiljö, anpassad för våra fantastiska elever, säger hon.

Senast uppdaterad: 11 september 2020 14:46

Dela sidan
 

På nykvarn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies här.