Nyhet 09 juni 2021 15:37

Nomineringsregn på White Guide

Nykvarns framgångar hos White Guide fortsätter även i år. Idag blev det klart att kommunen har fem nomineringar igen, årets måltidschef, seniorkock, seniormåltid, årets hållbara skolmatskommun och årets skolrestaurang.

Kostchefen Jeanette Andersson är återigen nominerad som årets måltidschef och Håkan Malmsten på Lugnet är nominerad som årets seniorkock för tredje året i rad. Jeanette blev årets måltidschef 2019. En måltidschef enligt White guide ska bland annat ha ett helhjärtat fokus på matgästen och seniorkocken ska vara en kompetent och passionerad matlagare som är beredd att göra det där lilla extra inför varje måltid.

- Vår ambition är att leverera den bästa kvalitén till våra barn och äldre i Nykvarn varje dag så det är klart att vi är jätteglada för nomineringarna, säger Sofie Hanson, biträdande kostchef.

Dessutom tävlar kommunen också om titeln som årets hållbara skolmatskommun.

- Det är extra roligt eftersom alla kök jobbar hårt med de saker som de tittar på, klimatpåverkan, köpa mindre men bättre kött och att öka kunskapen om hållbar mat, utifrån kommunens miljöprogram och kostpolicy, säger Sofie.

Även Lugnets äldreboende tävlar om titeln som årets seniormåltid och Furuborgskolan som årets skolrestaurang.

- Vi har varit nominerade i dessa kategorier tidigare också så vi är oerhört glada att vi blir uppmärksammade och hoppas att vi når fram hela vägen i år, säger Sofie.

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. De har testat drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden under det senaste året.

White Guide Junior och Senior avgörs den 3 november 2021.

Bedömningskriterier:
White Guide Senior
Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, individfokus, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna.

White Guide Junior
Förutom att maten ska vara god har juryn också vägt in näringen, säkerheten i livsmedelshanteringen, måltidsmiljön, det pedagogiska samarbetet och andra parametrar som anses vara helt avgörande för att lyckas.

Senast uppdaterad: 09 juni 2021 16:13

Dela sidan
 

På nykvarn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies här.