Nyhet 26 maj 2021 15:49

Lillhagaskolan till final i mattävling

Lillhagaskolans engagerade arbete kring hållbar och klimatsmart mat har tagit skolan till final tävlingen Arla Guldko i kategorin Bästa Matglädjeskola.

- Det känns överväldigande att vi har gått till final . Vi älskar utmaningar och är ett starkt team som gillar att tillsammans jobba mot uppsatta mål. Och så har vi väldigt kul tillsammans, det är nog vår största styrka, säger Lillhagaskolans köksmästare Louice Karlsson.

På Lillhagaskolan kan eleverna varje dag välja mellan flera olika rätter, alla tillagade från grunden. Det är minst en vegetarisk rätt, en fisk-, fågel- eller kötträtt, soppa och salladsbuffé. Dessutom kan eleverna plocka goda röror, dressingar, sallader och annat från en särskild buffé-

- Unikt för oss är vår protein- och vitaminbar där vi alltid har extra proteinrika livsmedel som bönor, linser, keso, tonfiskröra, olika smoothies, chiapudding och en massa annat. Baren är otroligt populär och har skapat nyfikenhet och matglädje hos våra gäster, berättar Louice Karlsson.

Kökspersonalen har en dialog om hållbarhet med eleverna och skyltar i matsalen med kortfattad information som är lätt att ta till sig. Ett exempel är koldioxiduträkningar av maträtter.

Tack vare det breda engagemanget för måltiderna är alltså Lillhagaskolan en av finalisterna i Arla Guldko i kategorin Bästa Matglädjeskola. Vem som vinner årets tävling meddelas den 8 november.

Senast uppdaterad: 28 maj 2021 09:48

Dela sidan

På nykvarn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies här.