Nyhet 15 oktober 2020 13:48

Den offentliga måltiden firas

Kvinna i röd kockskjorta och svart kockmössa står bakom en serveringsdisk med grönsaker.

Mia Rundlöf är en av dem som ser till att barn och vuxna får härlig mat på Turingeskolan.

Varje dag serveras cirka tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg. Det uppmärksammas i dag, den offentliga måltidens dag. På Turingeskolan firades dagen med bland annat kryddig linssoppa och italiensk fisk.

Offentliga måltidens dag uppmärksammas varje år i oktober. Offentliga kök i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt.

Bakom dagen står Måltidsakademien som på det här sättet vill uppmärksamma de cirka tre miljoner måltider som varje vardag serveras inom vård, skola och omsorg i Sverige.

I Turingeskolan lagas drygt 600 portioner varje dag och engagemanget är stort från elever och personal.

- Just i dag har vi gjort en årets soppa - en kryddig linssoppa. Det är roligt att lyfta fram det som görs i de offentliga köken, säger Camilla Röjehag, köksmästare på Turingeskolan.

Senast uppdaterad: 15 oktober 2020 14:01

Dela sidan
 

På nykvarn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies här.