Kontakta oss

Besöksadress

Skälbyvägen 7 A
155 80 Nykvarn

Telefon 08 - 555 010 00

Rektorer och förskolechefer

Namn och kontaktuppgifter till rektorer och förskolecheferna finns på respektive skola.

Kockens bästa recept

Susan Blixt, kock på Wincklerska förskolan

Fest eller vardag? Snabbt eller mindre snabbt? Våra skickliga kockar och köksmästare delar med sig av tips till härliga måltider för små och stora.
Den är månaden är det Susan Blixt på Winklerska förskolan som bjuder på en smart och god favorit!

Susans vegetariska och klimatsmarta lasagne

Den här rätten passar både barn och vuxna, vardag som fest, eftersom receptet kan anpassas efter vilka råvaror du själv väljer att använda. Det klimatsmarta med den här lasagnen är att du kan använda de grönsaker/rotfrukter som du har hemma i kylen eller frysen. Det innebär att du kan ta den där mjuka moroten eller zucchini och tomaten som inte är så ”vacker” längre. Självklart kan du tillsätta linser eller någon färs. Jag skulle tillexempel använda soja-, höns- eller kycklingfärs för att behålla det klimatsmarta i rätten.

8 portioner

6 dl av Grönsaker som du har hemma (t.ex. morot, zucchini, gulbeta, polkabeta, rättika) dela eller riv.
1 hackad gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Olivolja
1-2 burkar krossade tomater (eller färska)
1-2 dl havregrädde
Franska örter: rosmarin, persilja, mejram, basilika, oregano, timjan, kyndel och dragon
500g keso
800g spenat
2dl riven ost (lagrad är gott)
Tunt skivad mozzarella eller valfri riven ost.
Lasagneplattor
Salt, peppar, socker

Fräs grönsakerna med gul lök, vitlök och sambal oelek i olivolja några minuter. Tillsätt tomater, salt, peppar och socker. Låt puttra i ca 45 min. Tillsätt grädde och örter. Låt puttra 15 min. Blanda keso, spenat och riven ost. Varva tomatsåsen med kesoblandningen och lasagneplattorna, det ska vara tomatsås underst och överst. Lägg sist på mozzarellan. Grädda i 225 grader i ca 30 min. Servera gärna med en hummus gjord på kokta gula ärtor istället för kikärtor och nybakat bröd.

Dela sidan

På nykvarn.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies här.