Hjälp till att trampa upp Sörmlandsleden

Sörmlandsledens etapp 13:2 kommer att invigas den 30 september och nu behöver vi din hjälp att trampa upp leden.

Under sommaren pågår ett intensivt arbete med att färdigställa Sörmlandsledens etapp 13:2, en anslutningsled som går från Nykvarns Centrum via Jägarskogens naturreservat till Djupsjön i Gnesta kommun. Etappen kommer att bli nästan 20 kilometer lång och under vandringen kommer besökaren att få uppleva den fantastiska natur vi har i Nykvarns kommun längs Norra Yngerns stränder med bland annat utsikt från Vargberget över Yngern hela vägen till Hökmossen.

- Tillsammans med kommunens utegrupp röjer vi leden och markerar upp den med de välkända orangefärgade pilarna, stolpar och ringarna runt träden säger Sörmlandsledens projektledare Peter Swärd som även är initiativtagare till projektet.

Nykvarns kommun finansierar anläggandet av etapp 13:2 med hjälp av medel från kultur och fritid samt arbetsmarknadsenhetens utegrupp, som ställer upp med arbetskraft och material. När arbetet är färdigt tar Sörmlandsleden över förvaltningsansvaret av etappen och kan då söka driftsbidrag från kommunen.

- Till dags datum har vi röjt och markerat upp cirka 2/3 av leden på sträckan strax väster om Jägarskogen till Källsvik och nu behöver vi hjälp att trampa upp leden. Vi vill ju inviga en led som är redo att börja vandra på, säger en förväntansfull Peter Swärd.

En karta över den sträckning som är färdigröjd och uppmarkerad finns att hämta i kommunens kundcenter, Centrumvägen 26. På kartan hittar du också kontaktuppgifter till Peter Swärd som gärna svarar på frågor om den nya etappen och Sörmlandsleden.

Invigningen, som är planerad till lördagen den 30 september kl. 11-13, kommer att ske vid Sandtorpsbadet. Mer information kommer när programmet är klart.

Läs mer om Sörmlandsleden på sormlandsleden.selänk till annan webbplats

Dela sidan

Sidfot med kontaktuppgifter och allmän webbplatsinformation

Kontakta oss

Nykvarns kommun

Telefon: 08-555 010 00

Fax: 08-555 014 99

E-post: kommun@nykvarn.se

Organisationsnummer: 212000-2999

Besöksadress: Centrumvägen 26

Postadress: 155 80 Nykvarn