Kontakta oss

Besöksadress

Centrumvägen 26
155 30 Nykvarn

Telefon 08 - 555 010
Akuta ärenden när kommunen har stängt
Södertörns larmbord, 08-721 23 13

 

Kontaktperson

David Schubert, Näringslivschef

Telefon 08 - 555 010 27

Fakta om näringslivet

I Nykvarns kommun finns möjligheterna att växa som företagare, bra logistik och en marknad med närhet till hela Mälarområdet med 3,5 miljoner människor.

Nykvarns kommun är en expansiv kommun som vill och kan mycket. Den procentuella befolkningsökningen har under flera år i rad legat bland de 15 främsta i riket och befolkningens medianinkomst tillhör det övre skiktet i Sverige..

Vi ligger strategiskt till, och med Svealandsbanan tar du dig till Stockholm på 28 minuter. Det gör Nykvarns kommun till en attraktiv plats att både bo, starta och bedriva verksamhet i. För att underlätta företagsetableringar finns alltid detaljplanerad mark i attraktiva områden som till exempel Stockholm Syd/Mörby.

Kommunens företagare är driftiga vilket innebär ett stort antal mindre och medelstora företag driver företag här. Totalt finns cirka 800 registrerade företag som både servar Mälardalsregionen inom hantverks, service- och konsultverksamhet och bedriver mer stationärt företagande.

Kommunens vision 2025 visar på möjligheterna att förverkliga sina livsdrömmar.

Vi arbetar under parollen — Ung, vild och vacker

Visionen syftar till att inspirera till handling idag, i morgon och alla kommande dagar. Att gå i en riktning som andas framtidstro, utveckling och tillväxt under mottot hållbarhet, mod och handling.

Inom området näringsliv ska vi:

  • Skapa kreativa och utvecklande miljöer
  • Se till att möjligheter finns
  • Arbeta så att kommunen blir en katalysator för dynamisk utveckling
  • Verka för klusterbildning mellan näringsliv och högskolor/universitet
  • Utveckla besöksnäringen

De allra flesta företagen i kommunen är fåmansföretag, men här finns också större företag etablerade. Utöver Nykvarns kommun är det flest sysselsatta på Volkswagen Parts Logistics Sverige AB, Alcro-Beckers/Tikkurila Sverige AB, Aditro Logistics och Alfort & Cronholm.


Dela sidan

Sidfot med kontaktuppgifter och allmän webbplatsinformation

Kontakta oss

Nykvarns kommun

Telefon: 08-555 010 00

Fax: 08-555 014 99

E-post: kommun@nykvarn.se

Organisationsnummer: 212000-2999

Besöksadress: Centrumvägen 26

Postadress: 155 80 Nykvarn